Hedychium Densiflorum ‘Assam Orange’

U bent hier: Home / Webshop / Planten en zaden / Exoten / Siergembers en canna's / Hedychium Densiflorum ‘Assam Orange’

Hedychium Densiflorum ‘Assam Orange’

15.95 .

Bladkleur

Blauwgroen

Bloeimaand

Augustus, September, Oktober

Bloeikleur

Oranje

Groeihoogte

50-100cm

Vochtigheid

Vochtig

Winterhardheid

Goed winterhard

Wintergroen

Bladverliezend

Standplaats

Halfschaduw, Zon

Soort Gewas

Exoten, Vaste planten

Hedychium is een familie van bloeiende planten (Rhizoom) en betreft een siergember, afkomstig uit Azie. Er zijn tal van soorten bekend, waaronder een aantal ook in onze contreien redelijk winterhard zijn. De variant Densiflorum ‘Assam Orange’ betreft een fijne oranje en compacte bloem (hoogte bloem gemakkelijk 10 cm).

Winterhard: De planten overleven de winter gemakkelijk in volle grond. Ervaring bij Green-ID betreft temperaturen tot -10, waaronder periodes van 7 opeenvolgende ijsdagen. Koudere winters zijn lokaal dus nog niet getest. maar zouden haalbaar moeten zijn. Hierbij werd voor de winter op de kluit een laag houtschors (5-10 cm) aangebracht.

Bloei: Bloei kan al worden verwacht het jaar van aanplant. Niet elke plant lijkt te bloeien.

Plant: Hoogte ca 60 a 70. Uitbundige plantengroei, waardoor een groep al gauw struikachtig (en bodembedekkend) overkomt.

Standplaats: In de zomer staat de plant graag vochtig voor een mooie groei. Hoe droger de plant in de winter staat, hoe kleiner de kans op bevriezing. In de zon krullen de bladeren op. TIP: Een standplaats uit de volle middagzon, kan met name in droge hete zomers draaglijker zijn voor de plant.

Foto’s  zijn afkomstig uit de tuin van Green-ID.